Over ons

Doneer je kerstcadeau is een stichting opgericht door Noesa den Hartog. Onze missie is elk jaar rond de kerst het lichtpunt zijn voor mensen die het op dat moment erg moeilijk hebben. Kerst is voor de meeste mensen de mooiste tijd van het jaar met veel gezelligheid, liefde, lekker eten en mooie cadeaus. Maar voor velen is het een moeilijke en confronterende periode. Voor deze mensen willen wij een teken van hoop, liefde en verlichting zijn.

Dit doen wij door elk jaar rond de kerst geld in te zamelen voor een voor dat jaar geselecteerd goed doel. Wat is nou fijner dan het delen van een klein stukje geluk tijdens kerst. Het kiezen voor een cadeau minder en in ruil daarvoor er iemand anders heel gelukkig mee maken. Het verrijkt jouw kerst en de kerst van de minder bedeelde ontvanger. Dit past perfect bij de kerstgedachte zoals wij die voor ogen zien.

Gedurende het jaar selecteren wij een aantal goede doelen om uiteindelijk rond september het goede doel van dat jaar te kiezen. Hiervoor gaan wij vervolgens keihard aan de slag! Dit doen wij door zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel van dat jaar. Dit jaar is het goede doel: Nederlandse kinderen die leven onder de armoedegrens.

Kinderen in Nederland die leven in armoede zijn volledig afhankelijk van steun vanuit Nederland. Er zijn geen internationale fondsen die geld inzamelen voor kinderen in het welvarende Nederland. Daarom willen wij ons inzetten om het leed van armoede voor onze kinderen iets zachter te maken en tegelijk nationaal aandacht te schenken aan dit grote probleem in Nederland.